ПРЕМИЈЕРА БАЛКАНСКОГ ШПИЈУНА 29. МАРТА

ПРЕМИЈЕРА БАЛКАНСКОГ ШПИЈУНА 29. МАРТА

У уторак 29. марта са почетком од 20 сати у сали Дома културе у Сонти одржаће се премијера нове представе Драмског студија Центра за културу и образовање Сонта.


Међународни дан позоришта обележава се 27. марта сваке године, а на тај дан пре 10 година Драмски студио из Сонте имао је премијеру своје прве представе „Марко Краљевић (по ко зна који пут међу нама)“. Првих година драмски студио је радио је као неформална група под називом Драмска трупа „Иште позор“, а од оснивања ЦЕКОС-а ради у склопу њега.


Током овог периода постављено је 14 представа, што омладинских, што дечијих, настало је 8 драмских текстова написаних од стране глумаца и чланова драмске трупе, издато 4 књиге, реализовано више пефрорманса, пројеката књижевних вечери и других активности, а од 2015. редовно сваке године одржава се и позоришни фестивал „Недеља позоришта“ у јуну месецу.


Балкански шпијун је 15. представа драмског студија и рађена је по добро познатом драмском тексту нашег чувеног писца Душана Ковачевића, у адаптацији и режији Николе Добријевића. У представи играју Душан Миросављевић, Ања Куруц, Сара Бутковић и Далибор Матин, млади глумци са великим искуством, који већ шесту или седму сезону играју у склопу драмског студија и имају велики број награда иза себе.
Цена улазнице биће 200 динара, а сви приходи иду за рад драмског студија.


Представа се одгирава у оквиру општинске смотре драме за одрасле, након чега ће бити познати и да ли се представа квалификовала на зонску смотру. Поред учешћа на ових такмичењима већ су у плану многа гостовања, а за сад је потврђено гостовање 5. априла у Апатину и 26. априла у Зрењанину.

Ostavite odgovor