ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ФЕСТИВАЛУ „НЕДЕЉА ПОЗОРИШТА“ СОНТА 2022

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ФЕСТИВАЛУ „НЕДЕЉА ПОЗОРИШТА“ СОНТА 2022

Организациони одбор фестивала „Недеља позоришта“ Сонта 2022 позива све заинтересоване позоришне групе да учествују на осмом по реду фестивалу „Недеља позоришта“ који ће бити одржан у Сонти. 

Фестивал „Недеља позоришта“ се одржава током прве половине јуна месеца, а један од предвиђених датума је од 06.06 до 11.06. Одабране позоришне групе ће бити благовремено обавештене о тачном датуму и начину одржавања фестивала, као и термину. 

Концепт фестивала није профилисан, већ је отворен за све заинтересоване позоришне групе без обзира да ли су у питању драмске групе одраслих, младих, деце и да ли су представе намењене за одрасле, младе или децу; аматерске, полупрофесионалне или професионалне; из земље или из иностранства.

Циљ фестивала је да обогати културну понуду у локалној заједници, развије сарадњу драмских група и промовише омладински активизам у заједници.. Организациони одбор бира виђене представе у току позоришне сезоне или по послатом снимку и позива их на фестивал.

Добродошли су сви заинтересовани који могу сами да обезбеде трошкове пута до Сонте. За све госте фестивала обезбеђена је храна, освежење, награде за сваку представу и дружење након ње.

У случају већег броја пријављених представа него што је могуће да угостимо, организациони одбор ће се при избору водити следећим критеријумима:

  • Укупан квалитет представе;
  • Ауторски рад учесника представе – нарочита предност ће бити дата представама у којима млади и деца учествују у процесу писања текста, режирању представе и у којима се на други начин промовише ауторско стваралаштво и
  • Подједнака заступљеност представа за одрасле, младе и децу.

Да бисте се пријавили потребно је да попуните пријавни образац најкасније до 24. априла  2022. године.

 

За све додатне информације можете да нас контактирате на телефон +381 69 3813600 или нам пишите на ckosonta@gmail.com

 

Хвала!

Најбоља представа прошлогодишњег фестивала је била представа „Не играј на Енглезе“ коју је извео Театар 46/13 из Сомбора

Ostavite odgovor