Poziv mladima za učešće u projektu o primenjenom pozorištu

Poziv mladima za učešće u projektu o primenjenom pozorištu

Da li te zanima pozorište? Imaš od 15 do 30 godina uz to želiš da saznaš nešto više o različitim oblicima diskriminacije i da to znanje preneseš svojim vršnjacima u okruženju kroz pozorište?  Prijavi se!

Centar za kulturu i i obrazovanje Sonta (mi ☺️)  će podržati tvoju ideju da napraviš pozorišnu radionicu ili  predstavu kako bi  drugim mladim ljudima u tvom mestu temu diskriminacije (fokus na rodnu ravnopravnost, seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili invaliditet) predstavio/la na zanimljiv i kreativan način.

Da bi naučio/la kako da svoju ideju sprovedeš u delo, organizovaćemo petodnevni trening/obuku u Sremskim Karlovcima gde će sa vama raditi stručnjaci iz oblasti pozorišne pedagogije i omladinskog rada.

Tamo ćeš sa svojim vršnjacima naučiti više o temi diskriminacije, kako da tu temu prikažeš koristeći metode koje se koriste u primenjenom pozorištu, kao i kako da tu ideju realizuješ u mestu u kojem živiš.

Nakon završetka treninga ćeš sa vršnjacima iz svog mesta, uz pomoć mentora, realizovati pozorišni preformans, radionicu ili pozorišnu predstavu na temu diskriminacije  primenjujući znanje koje si stekao/la tokom treninga.

Ko sve može da se prijavi?

Mladi ljudi od 15 do 30 godina koji dolaze iz sela, manjih gradova ili izolovanih geografskih sredina koji su zainteresovani za temu pozorišta i žele da sa drugim mladim ljudima iz svog mesta naprave radionicu, pozorišni preformans ili predstavu na temu diskriminacije.

Zašto da se prijaviš?

  • Zato što ćeš kroz učešće u ovom projektu naučiti  nešto više o različitim oblicima diskriminacije kao i kako da tu temu drugim mladim ljudima prikažeš kroz metode koje se koriste u pozorištu;
  • Imaćeš priliku da svoju ideju sprovedeš u delo sa drugim mladima iz svog mesta;
  • Zato što ćeš se upoznati i družiti sa svojim vršnjacima;
  • Kroz čitav projekat ćeš imati super podršku od strane naših mentora koji će ti pomoći kako da svoju ideju sprovedeš u praksu.

Kako da se prijaviš?

Sve što je potrebno da popuniš prijavu OVDE.  Rok za prijavu je 05.02.2024. u 18 sati. Broj mesta je ograničen, a nakon što prođe rok za prijavu najkasnije do 08.02.2024. će svi učesnici koji su  primljeni  biti obavešteni putem poziva ili imejla.

Da li se to nešto plaća?

Ne, sve troškove na treningu uključujući smeštaj, hranu, putne troškove i sav materijal za rad pokrivamo mi.                                         

Projekat „Dicrimination divides, theatre unites“ Centra za kulturu i obrazovanje Sonta se sprovodi uz finansijsku podršku  Evropske omladinske fondacije (European Youth Foundation).

Kad se održava trening?

Trening će se održati od 14. do 18. februara u Ekološkom centru „Radulovački“ u Sremskim Karlovcima.  Radimo 5 dana, s time da su 13. i 19. februar su predviđeni za odlaske i dolaske, ukoliko je nekom potrebno da dođe ranije ili ode kasnije.

S obzirom da se jedan deo treninga održava i tokom radnih dana ukoliko izostaješ iz škole ili sa posla možemo napisati opravdanje ili molbu kako bi opravdali tvoj izostanak.

Ukoliko imaš bilo kakva pitanja ili nedoumice piši nam na office@cekos.org.rs ili nas nazovi na  062 8107572 (Sara – koordinatorka projekta).

 

Ostavite odgovor