Poziv za mlade za učešće na projektu „We are the KEY“

Poziv za mlade za učešće na projektu „We are the KEY“

Ukoliko si mlada osoba i imaš između 15 i 30 godina, pripadnik/ca nacionalne mlanjine, povratnik/ca ili žena i imaš do 40 godina, a pri tome živiš u selu (ruralnom području) na teritoriji Zapadnobačkog okruga i sa svojom ekipom želiš da učiniš mesto u kome živiš boljim, onda je ovo poziv baš za tebe!

Centar za kulturu i obrazovanje Sonta organizuje kamp u okviru projekta “We are the KEY” gde ćeš uz pomoć trenera i mentora naučiti kako da svoje ideje pretvoriš u omladinsku inicijativu, a nakon kampa uz pomoć mentora svoju inicijativu pretvoriš u stvarnost i svoju lokalnu zajednicu učiniš boljim mestom za život.

Kamp se sastoji iz dva dela, oba će biti u Sremskim Karlovcima u Ekološkom centru “Radulovački” i to prvi u novembru (25.11-28.11), dok će drugi biti u februaru 2024. godine.

Tokom prvog dela kampa (novembar) imaćeš priliku da zajedno sa trenerima razvijaš svoju ideju, naučiš kako da analiziraš svoju lokalnu zajednicu (mesto u kome živiš), kao i probleme u njoj, naučiš da radiš u timu i stekneš znanja koja su ti potrebna za pisanje projektnog predloga.  Na drugom delu kampu (februar) ćeš naučiti kako da isplaniraš budžet i steći znanja o upravljanju finansijama koja ćeš kasnije primeniti tokom realizacije svoje inicijative.

Prijava za učešće: jedan član vaše ekipe prijavljuje vašu grupu. Grupu treba da čini minimum 3 osobe koje imaju ideju kako da svoju zajednicu promene na bolje. Prijava važi za ceo projekat: oba kampa i sprovođenje inicijative nakon kampova (potrebno je da minimum 2 osobe iz vaše ekipe budu na oba kampa, ali nije obavezno da budu iste osobe na prvom i drugom kampu). U zavisnosti od prijava postoji mogućnost da bude i više od dva učesnika/ce koji/e će predstavljati svoju grupu.

Nakon kampa je planirano da podržimo minimum 7 inicijativa (ideja) do 1000 evra po inicijativi.

Ono što mi obezbeđujemo jesu:

  • Treneri koji će ti pomoći da svoju ideju preoblikuješ u inicijativu;
  • Mentore koji će ti pružati podršku tokom celog procesa;
  • Organizovan prevoz do/od Sremskih Karlovaca;
  • Smeštaj;
  • Hrana i
  • Promotivni i radni materijal.

S obzirom da će kampovi biti održani i za vreme radnih dana, ukoliko odsustvujete sa posla ili iz škole možemo napisati molbu da se obravda izostanak.

Prijave se vrše popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi OVDE.

Rok za prijavu je 20.11.2023. u 12:00h. Broj učesnika je ograničen i svi prijavljeni će biti obavešteni nakon zatvaranja prijava o tome da li su primljeni.

Ukoliko imate pitanja ili nedoumice budite slobodni da nam se javite putem telefona na broj +381 60 1852833 (Jelena Pejović) ili putem imejl-a jelenapejovic@cekos.org.rs

Kamp se relizuje u okviru projekta “We are the KEY” koji je podržan u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije.

Ostavite odgovor