ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА 10. ФЕСТИВАЛУ „НЕДЕЉА ПОЗОРИШТА“ У СОНТИ

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА 10. ФЕСТИВАЛУ „НЕДЕЉА ПОЗОРИШТА“ У СОНТИ

10. ФЕСТИВАЛ НЕДЕЉА ПОЗОРИШТА У СОНТИ

Позивамо Вас да се пријавите за учешће на 10. фестивалу Недеља позоришта у Сонти. Фестивал ће се ове године одржати од 1. до 7. јуна.

Циљ фестивала је да обогати културну понуду у локалној заједници, развије сарадњу драмских група и промовише омладински активизам у заједници.. Организациони одбор бира виђене представе у току позоришне сезоне или по послатом снимку и позива их на фестивал.

Фокус програма ове године биће ауторско стваралаштво младих на селу и местима изван великих градских средина као и коришћење метода примењеног позоришта у раду са младима.

За разлику од претходних, ове године можете да се приајвите на више различитих начина:

  • Пријавите позоришну групу за учешће (представе саме покривају трошкове превоза) – формулар за пријаву
  • Пријавите се индивидуално учешће на презентацији приручника о примењеном позоришту у омладинском раду (обезбеђени су путни трошкови за долазак и одлазак) – захтев упутите на имејл smiljanicsara53@gmail.com 
  • Пријавите се индивидуално за волонтирање у припреми и реализацији фестивала  (обезбеђен је смештај за волонтере изван Сонте) – захтев упитите на имејл come2us@sontacoliving.com

ПРИЈАВЉИВАЊЕ ПОЗОРИШНИХ ГРУПА

Ове године одржава се јубиларни 10. фестивал коме претходи и интезивна донаторска кампања кроз коју обнављамо наш позоришни простор (погледати овде Podržimo pozorište mladih na selu | Donacije.rs). Са тим у вези ове године фестивал ће нешто већој мери бити ревијалног карактера и неки програми и гостовања су унапред договорена, што значи потенцијално сужен простор за пријаве нових позоришних група. Свакако Вас охрабрујемо да се пријавите путем формулара горе. Организациони одбор ће финални програм фестивала направити до 7. маја. Добродошли су сви заинтересовани који могу сами да обезбеде трошкове пута до Сонте. За све госте фестивала обезбеђена је храна, освежење, награде за сваку представу и дружење након ње. Детаљније информације наћи ћете у формулару.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА УЧЕШЋЕ НА ПРЕЗЕНТАЦИЈИ ПРИРУЧНИКА О ПРИМЕЊЕНОМ ПОЗОРИШТУ У ОМЛАДИНСКОМ РАДУ

Ове године у оквиру пројекта Discrimination divides, theatre unites припремамо приручник о методама примењеног позоришта у раду са младима. Овај приручник може користити омладинским радиницима, просветним радницима, радницима у култури, младим лидерима који раде се другим младима и свим другима који се занимају за позориште.

У могућности смо да покријемо путне трошкове заинтересованим учесницима са територије Републике Србије за долазак и одлазак тог дана. Презентација ће бити у поподневним часовима, а након тога ће бити извођење једне од представа на фестивалу у вечерњим часовима. (Тачан датум ће ускоро бити познат.)

ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ВОЛОНТИРАЊЕ

Фестивал сваке године организују млади волонтери из Сонте. Током маја месеца трају припремне радње, а у јуну је сама организација догађаја. Ове године омогућићемо заинтересованим младим волонтерима из других крајева Србије или иностранства бесплатан смештај (до 6 особа) у данима пред почетак фестивала и током фестивала.

За све додатне информације можете писати на имејл office@cekos.org.rs .

Ostavite odgovor