САРА И ДАЛИБОР НАЈБОЉИ ГЛУМЦИ ФЕСТИВАЛА У ТРСТЕНИКУ

САРА И ДАЛИБОР НАЈБОЉИ ГЛУМЦИ ФЕСТИВАЛА У ТРСТЕНИКУ

Сара Бутковић и Далибор Матин освојили су награде за најбољу женску и најбољу мушку улогу на фестивалу Моравски цветић у Трстенику.

Четврти међународни фестивал дечјег драмског стваралаштва Моравски цветић одржан је од 17. до 22. маја 2021. године. Међу пет селектованих представа за учешће на фестивалу била је и сонћанска представа Пиле теткино. У суботу 22. маја на затварању фестивала жири фестивала којим је председавала Бранислава Стефановић, редовна професорка на Факултету драмских уместости саопштио је одлуку о наградама.

Поред представе Игра из Грачанице која је проглашена за најбољу и награде Сандри Максимовић из Крушевца за најбољу режију за представу Културоциклин, обе главне глумачке награде ове године су отишле у Сонту. 

Награда за најбољу главну мушку улогу припала је Далибору Матину улогу Васе у представу Пиле теткино, а награда за најбољу главну женску улогу на фестивалу припала је Сари Бутковић за улогу Тетке и у истој представи.

Далибор Матин
Далибор Матин као Васо у представи Пиле теткино, Драмски студио ЦЕКОС-а

Фестивал Моравски цветић уз све напоре организатора ове године ипак није одржан уживо, већ је у последњим тренуцима одлучено да се одржи онлајн.

Представа Пиле теткино постављена је у сезони 2019/20 од стране чланова Драмског студија ЦЕКОС-а и одиграна је до сад 11 пута уживо. Драмски студио као и организацију Центар за културу и образовање Сонта основали су ученици основне школе из Сонте у жељи да се баве драмским стваралаштвом. Сара Бутковић је већ шесту сезону за редом чланица драмског студија, а Далибор Матин пету. Као и њихови пријатељи из представе, већ дужи низ година играју представе и освајају награде.

У петак 21. маја претпремијерно је у Сонти одиграна њихова нова представа Ако приђеш ближе коју ћете ускоро моћи погледати и на фестивалу Недеља позоришта који се одржава друге седмице јуна у Сонти.

Сара Бутковић
Сара Бутковић као Тетка у представи Пиле теткино, Драмски студио ЦЕКОС-а

Ostavite odgovor