ЗАВРШЕНА „НЕДЕЉА ПОЗОРИШТА“, ПРОГЛАШЕНЕ НАГРАДЕ

ЗАВРШЕНА „НЕДЕЉА ПОЗОРИШТА“, ПРОГЛАШЕНЕ НАГРАДЕ

У периоду од 7. до 12. јуна у Сонти је одржан седми по реду фестивал „Недеља позоришта“. Програм за младе и одрасле је реализован сваке вечери од 20 сати у сонћанском дому културе, а ове године програм за децу одвојен је и реализован у преподневним часовима за школе и вртиће из наше општине.

Током шест дана реализовано је осам позоришних догађаја: представе, перформанси, радионица, као и завршна журка за младе.

Након сваке представе жири публике састављен од младих глумаца и волонтера одредио је најбољег глумца или извођача, а организациони одбор фестивала по завршетку фестивала прогласио је награде за најуспешније извођаче.

Награде жирија публике добили су: Сара Миљевић из Новог Сада, Иван Привизер из Бачког Петровца, Виктор Недељковић из Трстеника, Данка Бокан из Апатина, Кристијан Крстић из Сонте, Ивана Антић из Новог Сада, Душан Миросављевић из Сонте и Данило Грбић из Сомбора.

Организациони одбор фестивала по завршетку фестивала одлучио је да додели следеће главне награде:

  • Награду за најбољег глумца или глумицу целокупног фестивала Ивану Привизеру из Словачког војвођанског позоришта из Бачког Петровца
  • Награду за режију Светлани Гашко из Словачког војвођанског позоришта из Бачког Петровца за представу „Кебаб“
  • За најбољу представу целокупног фестивала организациони одбор је прогласио представу Не играј на Енглезе“ коју је извео Театар 46/13 из Сомбора

Kebab Bački Petrovac
Представа „Кебаб“ Словачког војвођанског позоришта
Поред ових награда, одлучено је да се доделе и следеће награде:

  • Награда за најбољу представу у оквиру дечјег програма Трстеничком позоришту за представу „Како је побеђен страшни разбојник Балачко“

  • Награда за кореографију Гордани Орешчанин и ансамблу „VIVA DANCE ACADEMY” за представу „Ја сам Милева Марић Ајнштајн“

  • Награда за колективну игру Трупи за савремени и имерзивни театар ТИТЕ за представу „Прожимање“

  • Награду за ауторски рад Колажном трију из Апатина за перформанс „Реч, музика, скеч“

Представе „Ако приђеш ближе“ и „Оно као црвенкапа“ које је извео домаћин фестивала Центар за културу и образовање Сонта нису узете у обзир приликом одлучивања.

Ове године фестивал је имао највећу посећеност до сада и највећи број младих волонтера који су учествовали у организацији, а по речима многих посетилаца који сваке године долазе на фестивал, и најбогатији и најквалитетнији програм до сад.  Центар за културу и образовање Сонта се захваљује свима који су помогли да се овај фестивал одржи.

Волонтери ЦЕКОС-а
Волонтери ЦЕКОС-а
Рад ЦЕКОС-а је институционално подржан и од стране Владе Швајцарске кроз пројекат Заједно за активно грађанско друштво – ACT, који спроводе HelvetasSwissIntercooperation и Грађанске иницијативе
Поред њих фестивал као и сваке године подржава велики број других донатора и локалних институција, а поред Општине Апатин, Културног центра и Месне заједнице Сонта, ове године фестивал је подржао и Покрајински секретаријат за културу и Покрајински секретаријат за образовање.

Ostavite odgovor