ОДРЖАНА СВЕЧАНА СКУПШТИНА ЦЕКОС-А И ОТВОРЕН ОМЛАДИНСКИ КЛУБ СОНТА

ОДРЖАНА СВЕЧАНА СКУПШТИНА ЦЕКОС-А И ОТВОРЕН ОМЛАДИНСКИ КЛУБ СОНТА

У петак, 8.10.2021. године одржана је свечана скупштина Центра за културу и образовање Сонта, након које је званично отворен Омладински клуб Сонта.


Свечану скупштину водиле су чланице новог управног одбора ЦЕКОС-а: председница Анђела Шимунов, заменица председнице Тара Шегрт и Јелена Витас.

Свечана скупштина ЦЕКОС-а


Током скупштине запослени у ЦЕКОС-у су заједно са управним одобором представили нови стратешки план за период од 2022. до 2024. године. Нови стртатешки план је усвојен од стране чланова организације већином гласова. Стратешки план можете пронаћи на нашем сајту у одељку ПУБЛИКАЦИЈЕ.


Такође су уручене награде за волонтера и волонтерку године. Волонтерка године је Ања Куруц док је волонтер године Марко Мацура.

Вукана Мацура координаторка програма уручује награду за волонтерку године Ањи Куруц


Никола Добријевић уручује награду за волонтера године Марку Мацури

Након скупштине званично је отворен Омладински клуб Сонта, који ће настојати да реши проблем који се односи на недостатак простора у Сонти у којем би се млади могли да се друже, окупљају и заједно покрећу иницијативе за активности које ће бити од користи за њих, али и за остале грађане Сонте.

Анђела Шимунов председница управног одбора и Тара Шегрт заменица секу врпцу на вратима Омладинског клуба Сонта

Он је отворен у простору који смо да тада претежно користили за наше програмске активности, а који је откупљен 2020. године захваљујући донацијама грађана Сонте кроз фандрејзинг кампању. 


Омладински клуб је место у којем ће се млади осећати опуштено и сигурно, простор у којем ће бити подстакнути да изразе себе без страха од критике, простор који ће млади сматрати својим, и у којем ће млади људи покретати иницијативе за добробит целе заједнице.

У простору ће се и даље одржавати активности на редовним програмима ЦЕКОС-а, а које укључују драмски и омладинско-волонтерски програм. Међутим у поподневним часовима уводимо два програма у склопу Омладинског клуба Сонта, а то су помоћ деци у учењу и услуге каријерног вођења и саветовања за младе.

Ostavite odgovor