АНЂЕЛА ШИМУНОВ НОВА ПРЕДСЕДНИЦА ЦЕКОС-А

АНЂЕЛА ШИМУНОВ НОВА ПРЕДСЕДНИЦА ЦЕКОС-А

Управни одбор Центра за културу и образовање Сонта на састанку одржаном 06.09.2021. одлучио ја да за нову председницу управног одбора изабере Анђелу Шимунов. 

Анђела Шимунов (17) је један од оснивача удружења Центар за културу и образовање Сонта 2014. године и дугогодишња чланица управног одбора и заменица председника. 

Током првих година рада организације у оквиру драмског студија ЦЕКОС-а остварила је више глумачких и редитељских остварења и освојила важне награде. Њена представа „Позоришни бонтон“ проглашена ја за најбољу представу фестивала „Ти или ја“ у Српској Црњи 2015. године у конкуренцији много искуснијих позоришних стваралаца.

Она је 2015. године покренула иницијативу да се ЦЕКОС усели у простор у којем и сада ради. Овај простор је недавно откупљен од стране ЦЕКОС-а и тренутно се реновира и претвара у омладински клуб. 

Анђела је учествовала у великом броју пројеката ЦЕКОС-а и у организацији локалних културних догађаја, између којих и фестивал „Недеља позоришта“ који се већ седам година за редом одржава у Сонти. Последњих година углавном се бави волонтерским радом и стратешким развојем организације. 

За заменицу председнице изабрана је Тара Шегрт, волонтерка и активна чланица организације у претходних неколико година. 

Центар за културу и образовање тренутно броји 15 чланова са правом гласа и још око 60 активних волонтера и корисника програма и има запослене 4 особе. 

Анђела Шимунов, Тара Шегрт и Јелена Витас чине управни одбор ЦЕКОС-а

Ostavite odgovor