ПРВЕ ЕКОЛОШКЕ ВОЛОНТЕРСКЕ АКЦИЈЕ У 2021. ГОДИНИ

ПРВЕ ЕКОЛОШКЕ ВОЛОНТЕРСКЕ АКЦИЈЕ У 2021. ГОДИНИ

У петак 5. марта ЦЕКОС је организовао акцију чишћења железничке станице у Сонти. У акцији су учествовали деца и млади који су заједничким снагама урадили нешто лепо за своје село.

Железничка станица у Сонти је реновирана пре неколико година, међутим недуго после је и затворена, тако да сви који чекају воз, чекају га испред станице. Самим тим је и около станице повећана количина смећа.

„Није лепо да путник силазећи са воза у наше село прво види побацане лименке и безброј марамица и пикаваца. Мислим да смо овом акцијом показали грађанима да промена не треба да се чека, већ се она дешава сада. Деца и млади су овом акцијом показали да су итекако еколошки свесни и да желе да доприносе лепоти нашег села“ – каже координаторка акције Вукана Мацура.

Акција је спроведена уз дозволу Месне заједнице, а смеће је у џаковима одвожено на оближњу депонију.

Ова акција је прва у низу од планираних акција чишћења које организује ЦЕКОС. Следеће на реду јесте сређивање омладинског дома у Сонти.

Млади волонтери су 10. марта, пар дана након акције, посадили цвеће на очишћеној железничкој станици.

Посађено цвеће на железничкој станици

„Драго ми је што се велики број младих одазвао на наш позив за акцију чишћења железничке станице. Примећујем да млади у Сонти препознају колико је важно бринути се о својој околини. Надам се да ћемо ускоро организовати још таквих акција и да ће нам се прикључити још већи број младих“ – каже Ема Антић из ЦЕКОС-а.

Ostavite odgovor