ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА 9. ФЕСТИВАЛУ „НЕДЕЉА ПОЗОРИШТА“ У СОНТИ

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА 9. ФЕСТИВАЛУ „НЕДЕЉА ПОЗОРИШТА“ У СОНТИ

Организациони одбор фестивала „Недеља позоришта“ Сонта 2023 позива све заинтересоване позоришне групе да учествују на деветом по реду фестивалу „Недеља позоришта“ који ће бити одржан у Сонти. 

Фестивал „Недеља позоришта“ се одржава током прве половине јуна месеца, а један од предвиђених датума ове године је од 12.06 до 18.06. Одабране позоришне групе ће бити благовремено обавештене о тачном датуму и начину одржавања фестивала, као и термину. 

Концепт фестивала није профилисан, већ је отворен за све заинтересоване позоришне групе без обзира да ли су у питању драмске групе одраслих, младих, деце и да ли су представе намењене за одрасле, младе или децу; аматерске, полупрофесионалне или професионалне; из земље или из иностранства.

Циљ фестивала је да обогати културну понуду у локалној заједници, развије сарадњу драмских група и промовише омладински активизам у заједници.. Организациони одбор бира виђене представе у току позоришне сезоне или по послатом снимку и позива их на фестивал.

Добродошли су сви заинтересовани који могу сами да обезбеде трошкове пута до Сонте. За све госте фестивала обезбеђена је храна, освежење, награде за сваку представу и дружење након ње.

Ове године концепт фестивала, према коме ће се касније осмислити и слоган, биће на родној равноправности, односно положају жена, њиховим односом са мушкарцима, женским правима, насиљу над женама и другим повезаним темама. Поред тога, сваке године фестивалима и интеркултурални контекст јер поред тога што у радимо у мултиетничкој заједници, трудимо се да на фестивал доведемо и младе из других културолошки различитих средина.

Према горепоменутом концепту биће биране представе и пратећи програм за децу и младе, остављајући наравно простор и за друге садржаје, популарније и за шире грађанство,

У случају већег броја пријављених представа него што је могуће да угостимо, организациони одбор ће се при избору водити следећим критеријумима:

  • Укупан квалитет представе;
  • Ауторски рад учесника представе – нарочита предност ће бити дата представама у којима млади и деца учествују у процесу писања текста, режирању представе и у којима се на други начин промовише ауторско стваралаштво и
  • Подједнака заступљеност представа за одрасле, младе и децу.

Да бисте се пријавили потребно је да попуните пријавни образац најкасније до 23. маја  2023. године.

За све додатне информације можете да нас контактирате на телефон +381 69 3813600 или нам пишите на ckosonta@gmail.com

This Post Has One Comment

Ostavite odgovor