ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ФЕСТИВАЛУ „НЕДЕЉА ПОЗОРИШТА СОНТА 2021“

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ФЕСТИВАЛУ „НЕДЕЉА ПОЗОРИШТА СОНТА 2021“

Организациони одбор фестивала „Недеља позоришта Сонта 2021“ позива све заинтересоване позоришне групе да учествују на седмом по реду фестивалу „Недеља позоришта“ који ће бити одржан у Сонти.

О тачном термину одржавања фестивала ћете бити накнадно обавештени, а он зависи од даљег развоја ситуације изазване вирусом Ковид-19. У редовним околностима, фестивал „Недеља позоришта“ се одржава током друге недеље јуна. Одабране позоришне групе ће бити благовремено обавештене о термину и начину одржавања фестивала.

Концепт фестивала није профилисан, већ је отворен за све заинтересоване позоришне групе без обзира да ли су у питању драмске групе одраслих, младих, деце и да ли су представе намењене за одрасле, младе или децу; аматерске, полупрофесионалне или професионалне; из земље или из иностранства.

Циљ фестивала је да обогати културну понуду у локалној заједници, развије сарадњу драмских група и промовише омладински активизам у заједници. Поред представа сваке године се организује и пратећи програм у виду радионица, перформанса, промоција књига и друго. Организациони одбор бира виђене представе у току позоришне сезоне или по послатом снимку и позива их на фестивал.

Добродошли су сви заинтересовани који могу сами да обезбеде трошкове пута до Сонте. За све госте фестивала обезбеђена је храна, освежење, награде за сваку представу и дружење након ње.

У случају већег броја пријављених представа него што је могуће да угостимо, организациони одбор ће се при избору водити следећим критеријумима:

  • Укупан квалитет представе;
  • Ауторски рад учесника представе – нарочита предност ће бити дата представама у којима млади и деца учествују у процесу писања текста, режирању представе и у којима се на други начин промовише ауторско стваралаштво и
  • Подједнака заступљеност представа за одрасле, младе и децу.

Да бисте се пријавили потребно је да попуните пријавни образац најкасније до 13. маја. 2021. године.

За све додатне информације можете да нас контактирате на телефон +381 69 3813609 или нам пишите на istepozor@gmail.com.

Хвала!

Слика са прошлогодишњег фестивала

Ostavite odgovor