Poziv za mlade – učesnike/ce kampa aktivizma

Poziv za mlade – učesnike/ce kampa aktivizma

Centar za kulturu i obrazovanje Sonta i Somborski edukativni centar pozivaju mlade iz Zapadnobačkog okruga da se prijave za učešće na kampu aktivizma za mlade.

U okviru kampa, u periodu od 4. do 6. novembra, kao i u periodu od 25. do 27. novembra biće održane obuke na sledeće teme: učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica, kao i pisanje projektnih predloga.

Kamp će se održati na Avali, u studentskom odmaralištu „Radojka Lakić“

Tokom trajanja kampa učesnici/ce će steći znanja na temu pripreme i realizacije projekata, a steći će znanja i veštine kada je reč o aktivizmu, volonterizmu, participaciji, učešću mladih u razvoju lokalnih zajednica, pisanju projektnih predloga i sprovođenju istih. Pored kampa, svi/e učesnici/e imaće priliku da svoje ideje koje su tokom kampa razvili/le sprovedu u delo u svojim lokalnim zajednicama. U toku rada, podršku za to pružaće im mentori/ke, kao i projektni tim.

Sve navedene aktivnosti zasnivaće se na metodama neformalnog obrazovanja i biće namenjene mladima, sa naglaskom na mlade koji dolaze iz ruralnih sredina.

Poziv za trening otvoren je za učesnike/ce sa teritorije Zapadnobačkog okruga, i to mlade od 18 do 30 godina, odnosno do 40 godina za žene, povratnike i etničke manjine. Prihvataćemo prijave mladih koji čine neformalnu grupu (grupa sastavljana od minimu 5 članova/ca) koja ima ideju kako da svoju zajednicu promeni na bolje. Za učešće na kampu (oba dela) je potrebno prijaviti minimum 2 osobe predstavnike/ce neformalne grupe mladih. Na osnovu prijava mi ćem potencijalno prihvatiti i više od dva učesnika iz svake grupe. 

U planu je da nakon kampa podržimo pet inicijativa grupa mladih sa po 1.000 evra po inicijativi.

Za sve učesnike/ce obezbeđeni su smeštaj, hrana, promotivni i radni materijal, kao i refundacija putnih troškova u visini cene povratne autobuske karte ili organizovani prevoz. 

Prijave se vrše popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi OVDE.

Rok za prijave je  31. oktobar. Povratnu informaciju o rezultatima apliciranja, prijavljeni/e će dobiti nakon toga. 

Telefon za dodatne informacije je 064 330 45 82 (Ivana Barać). 

Kamp koji se realizuje je deo projekta: „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

Ostavite odgovor